הום פרייז במינימום מאמץ

ילדיי אוהבים מאוד הום-פרייז. גם אני כל כך אוהב לאכול הום-פרייז! בעצם לא מכיר מישהו שלא אוהב. תפוח אדמה, רוטב מתוק ממכר ודביק וזהו, לא ממש צריך יותר מזה.

מבחינתי לאכול הום-פרייז בלי שום דבר ליד, לא בשר ולא כלום. פשוט הום-פרייז וזהו.

מעניין שכמעט בכל מסעדת המבורגרים התוספות יהיו צ’יפס/פירה/הום-פרייז/שעועית ירוקה/אורז. רק במקומות בודדים נתקלתי במשהו שונה במהותו מהמבחר הזה.

אבל מה, כמה שאני אוהב הום-פרייז בתור מישהו שמבשל אני גם שונא אותו משתי סיבות. דבר ראשון לא משנה מכמה תפוחי אדמה תכין הום-פרייז, תמיד זה יראה מעט בגלל הרוטב הדביק המאחד את חתיכות תפוחי האדמה. דבר שני הוא שהום-פרייז מצריך מספר שלבים בדרך כלל והתעסקות מעבר למה שאני אוהב להשקיע על מנה שהיא סך הכל תפוח אדמה (עם כל הכבוד לתפוח האדמה כמובן… 🙂 ).

את הבעייה הראשונה שזה תמיד יראה מעט ולא משנה כמה הום-פרייז נכין אין לי דרך לפתור. להיפך: אני מכין אותם טעימים מאוד מאוד ואז זה נראה אפילו פחות.

את הבעייה השנייה של אורך ההכנה ומספר השלבים פתרתי לי ובעצם אני מכין את ההום-פרייז בשני שלבים עם מינימום השקעה ומבלי לוותר על טעם ואיכות חלילה. בשלב ראשון אני אופה את תפוחי האדמה ללא צורך בקילופם ובשלב שני מקפיץ אותם הקפצה קצרה מאוד וזהו.

הרעיון לתוספת החמאה ברוטב של ההום-פרייז כאן ראיתי בהום-פרייז האגדי במסעדת פילדלפיה של חיים כהן (תודה חיים 🙂 ) ובהחלט שאפשר לוותר על תוספת זו במידה ומדובר בארוחה בשרית.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו צלחת הגונה של הום-פרייז טעימים-טעימים שיספיקו לארבעה רעבים או שישה רעבים פחות?

  • 12 תפוחי אדמה בינוניים או בסביבות שני קילו של תפוחי אדמה
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • 3-5 שיני שום
  • חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
  • 50 גרם חמאה

שנתחיל? 30-40 דקות ויש לנו מנת הום-פרייז שאין ילד (וגם מבוגר) שיכולים להתאפק מלאכול אותה.

  • נחמם תנור ל-250 מעלות.
  • נשטוף את תפוחי האדמה ונחתוך לקוביות של 2 סנטימטר. נניח את כל קוביות תפוחי האדמה בקערה גדולה. אין צורך לקלוף את תפוחי האדמה.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של 2 סנטימטר…
ומניחים בקערה…
  • נוסיף לקערה את כפית המלח ושמן הזית ונערבב היטב.
מוסיפים את המלח ושמן הזית…ולאחר מכן מערבבים היטב…
  • נפזר את קוביות תפוחי האדמה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • נכניס את תפוחי האדמה לתנור החם ונאפה עד להזהבה. בין 20 ל-30 דקות. ממליץ לבדוק לאחר 20 דקות ואם תפוחי האדמה עדיין בהירים מדי אז לתת להם עוד כמה דקות בתנור.
תפוחי האדמה יצאו מהתנור שחומים וטעימים…בעצם אפשר להגיש אותם ככה אבל בכדי לקבל הום-פרייז צריך לתת להם את הציפוי הדביק הזה…
  • נקלוף ונפרוס את שיני השום.
  • במחבת גדולה מספיק להכיל את תפוחי האדמה נשים את רוטב הצ’ילי המתוק והחמאה ונתחיל לחמם על חום בינוני.
  • נחכה להמסת החמאה.
לאחר 2-3 דקות החמאה כמעט נמסה כולה…איזה מראה יפה…
  • נוסיף את שיני השום.
מוסיפים את שיני השום…
ויש לו רוטב מהמם…
  • לאחר שהחמאה נמסה כולה נוסיף לרוטב את תפוחי האדמה ונערבב במשך 2-3 דקות לציפוי מלא של כל תפוחי האדמה.
מוסיפים את תפוחי האדמה לרוטב שבמחבת…
  • כאשר הרוטב מסמיך מספיק (זה יכול לקחת 2-3 דקות נוספות) נטעם תפוח אדמה אחד ונתקן מליחות אם צריך.
  • זהו, סיימנו. נעביר לצלחת ונגיש חם או קר.
תפוחי האדמה מוכנים…הם מצופים יפה ברוטב הסמיך…
ככה אני אוהב להגיש את זה…
עם בירה ליד זה מושלם…
טעים כל כך…
יאמייי…
אליפות…

אהבתם את ההום-פרייז? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה