סוכריות עוף

איזה כייף זה למצוא מתכון, לנסות אותו, לקחת אותו למקום אחר ולהבין שעלית על משהו ממש מוצלח.

המתכון פה התחיל מחיפוש אחר מנה שנפוצה מאוד במסעדות סיניות. זו מנה של עוף בדבש או עוף בתערובת קרמלית אחרת. תמצאו את המנה הזו כמעט בכל מסעדת מזון מהיר סינית.

לוקחים חתיכות עוף, מצפים אותם בבלילה כלשהי של בירה או אחרת, מטגנים ואז טובלים או מקפיצים לרגע בתערובת מתוקה.

אבל רגע אחד, אני חושב לעצמי. העוף כל כך טעים ולא נחוץ עוד משהו מתוק לצפות אותו. אפשר להשאיר אותו כמו שהוא מצופה בבלילה ומטוגן ולאכול אותו ככה בלי כלום. זה בעצם סוג של שניצל או עוף מצופה בבלילה מטוגן.

ואם אלו חלקי עוף בבלילה שיוצאים מהטיגון עגולים אז למה לא לתקוע אותם על שיפוד קצר ולהגיש כמו סוכריות על מקל? זה ממש חטיף לארוח בשרי כל כך קל להכנה וטעים מאוד.

מעבר לטעם ולהתפצפצות של השיכבה החיצונית בפה יש פה גם אלמנט של חסכון. אתם יודעים כמה סוכריות עוף אפשר להכין מקילו חזה עוף וקצת קמח? בסביבות 100! כן, 100 חטיפים כאלו!!! זהו אחד המתכונים הבשריים החסכוניים ביותר שאני מכיר.

כאשר אני מכין את סוכריות העוף האלו ילדי מגיעים אחד אחד למטבח וטורפים אותם ישר מהמסננת בה אני מניח את הסוכריות להגרת השמן העודף מיד בסוף הטיגון. הטיגון של סוכריות העוף האלו יוצר ריח מהמם של טיגון בבית – ריח כמו של טיגון במסעדות (לא יודע איך לתאר את זה אחרת… 🙂 ) וילדים משוגעים על זה

אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו בסביבות 100 סוכריות עוף על שיפוד?

  • 1 קילוגרם חזה עוף פרוס דק לשניצלים או ממש פרפרים של חזה עוף
  • 560 גרם קמח תופח או 560 גרם קמח רגיל (4 כוסות) מעורבב עם 4 כפיות אבקת אפייה
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • 100 שיפודי במבוק קצרים
  • כפית וחצי מלח
  • 700 גרם מים או קצת יותר לפי הצורך שזה קצת פחות משלוש כוסות
רשימת החומרים: חזה עוף, קמח, אבקת אפייה, מים, מלח, שמן, שיפודי במבוק קצרים

שנתחיל בהכנה? יקח לנו להכין את המתכון כשעה או פחות. מומלץ להכין סמוך לאכילה או שעה שעתיים קודם לכן.

  • נתחיל בעירבוב הקמח הרגיל ואבקת האפייה בקערה (אם נשתמש בקמח תופח כמובן שאין צורך להוסיף לו כלום ואין צורך לערבב אותו).
הקמח ואבקת האפייה בקערה…
מערבבים אותם…
  • נוסיף את המים בהדרגה עד שנקבל בלילה דומה לבלילת פנקייק סמיכה וללא גושים. מומלץ לערבב עם מטרפה בכדי להמנע מגושים של קמח.
מכינים את הבלילה…
זו הסמיכות שנרצה…
  • נעבור לחיתוך העוף. אם יש לנו חזה עוף דק (מוכן לשניצלים) אז נחתוך לקובית של סנטימטר או סנטימטר וחצי. אם יש לנו חזה עוף שלם אז נפרוס אותו תחילה לפרוסות ואז לקוביות.
חותכים את חזה העוף לקוביות…
הנה כך…
  • נשפד כל חתיכת חזה עוף על שיפוד. חתיכת חזה העוף צריכה להיות ממש בקצה השיפוד ולא באמצעיתו – יש להקפיד על כך.
חתיכות העוף משופדות…יש להקפיד שהן יהיו בקצה השיפוד ולא במרכזו…
הנה ככה…
וככה…
  • נשים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק (עומק השמן חייב להיות לפחות 3-4 סנטימטר) ונתחיל לחמם אותו.
השמן בסיר…מתחילים לחמם אותו…
  • עכשיו הכל מוכן לנו לתחילת הטיגון. יש לסדר את המגש (או הצלחת) עם העוף המשופד וקערת הבלילה ליד סיר השמן שמתחמם.
  • ניקח שיפוד ונטבול את חזה העוף שבקצהו בבלילה.
תיכף טובלים את חזה העוף בבלילה…
הנה חזה העוף מצופה בבלילה…
הנה ככה…
  • נכניס את העוף המצופה בבלילה לתוך השמן החם. נדע שהשמן חם לפי הבועות שנראה בצידי הבלילה. אם אין בועות אז השמן לא חם מספיק. במקרה כזה נחכה כמה דקות וננסה שוב. אם השמן חם ויש בועות אז נמשיך ונכניס עוד שיפודים עם בלילה לסיר הטיגון. אני ממליץ להכניס כל פעם כ-5 עד 10 שיפודים ביחד. אין בעייה אם השיפוד החשוף נוגע בשמן.
נכניס את העוף בבלילה לתוך השמן…בועות השמן מרמזות לנו שהוא חם במידה נאותה…
  • נחכה מספר דקות ונערבב את השיפודים בשמן מדי פעם. לעיתים השיפודים נדבקים אחד לשני וצריך לתת עירבוב קל עם מזלג או כף.
מערבבים את השיפודים בזמן הטיגון בכדי שיפרדו אם הם דבוקים וגם בכדי שישתזפו מכל הצדדים… 🙂
  • כאשר השיפודים עם צבע יפה מוציאים אותם עם כף מחוררת למסננת או לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי שמן.
מוציאים מהשמן כאשר יש צבע יפה…
מוציאים אותם עם כף מחוררת…
מעבירים למסננת…
עוד שיפודים במסננת…
הרבה שיפודים במסננת… 🙂
  • נותנים לשיפודים להתקרר מספר דקות ומגישים כמה שיותר מהר. אני נוהג להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק אך כל רוטב שמתאים לאוכל מטוגן יתאים כאן – מיונז, קטשופ, איולי וכו…
תיכף מגיש את סוכריות העוף…
ככה אני אוהב להגיש לאורחיי…
כן, ככה…
מרהיב…

זהו, סיימנו. ממש קלי קלות וטעם משגע. ממליץ לנסות.

אהבתם את סוכריות העוף? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.