עגבניות צלויות הכי פשוט שיש

לפני מספר שנים התחלתי להתעניין במטבח הספרדי ובייחוד בנושא טפאס. זה התחיל מכך שביקרתי מספר פעמים במסעדת טפאסים בעיר רוטרדם שבהולנד. במסעדה זו אתה מתיישב על הבר ומזמין טפאסים מתוך השלל שנמצא בויטרינה. הטפאסים או פינצ'וס כפי שהם נקראים שם הם לרוב לחם (פרוסת באגט) ועליו שלל של דברים. זה יכול להיות נקניקים או דגים או ירקות או ביצים או כל דבר אחר. השילובים נראים פשוטים אבל הטפאסים במקום הזה היו מושלמים, פשוט מושלמים.

למי שמתעניין המסעדה הזו היא פינצ'וס 21 והיא נבחרה מספר פעמים לבר הטאפסים טוב ביותר בהולנד. ממש ממליץ לכל מי שמבקר ברוטרדם להכנס למרקט-הול (השוק המקורה) ולשבת שם – 5 טפאסים ב-10 יורו ואתם מסודרים! – כוס קאווה ליד ובכלל העולם נראה טוב יותר 🙂 .

ואז חזרתי הביתה והתחלתי כל מיני נסיונות עם טפאסים כאלו ואחרים ועשיתי ארוחות מפוארות עם עשרות סוגי טפאסים. בסוף כל ארוחה היינו ילדיי ואני צוחקים שלא משנה מה אגיש בסופו של דבר הטפאס הכי טעים זה הכי פשוט – פרוסת באגט קלוייה ומעליה עגבניות עם קצת מלח, שמן זית ושום.

מאז יש לנו בדיחה בבית שחבל להתאמץ – בסופו של דבר עגבניות זה הכי טעים 🙂 . אז למה לא לעשות מנה רק מעגבניות שאלתי את עצמי והתחלתי לחקור מה אפשר לעשות איתן. רציתי עגבניות צרובות ומתובלות. משהו פשוט אבל טעים והגעתי למנה הזו של עגבניות צלויות.

זו מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה. עשיתי אותה והיא פשוט התחסלה לה תוך כמה דקות. ממש לא נשאר ממנה זכר.

המנה פשוטה להכנה – צורבים עגבניות חצויות במחבת, מעבירים לתנור עם עשבי תיבול מעליהן ואופים כמה דקות. מוציאים ומגישים.

מנה זו יכולה בהחלט ללוות ארוחה כלשהי של בשר או דגים או גבינות. מנה שמתאימה לכל אירוע.

אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו 12 חצאי עגבניות שיכולות להספיק ל-4-6 אנשים?

  • 6 עגבניות בינוניות עדיף מזן תמר (מאורכות) או אחרות. עדיף שתהיינה עגבניות באותו גודל
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח
  • רבע כפית פלפל
  • 2-3 כפות חומץ יין לבן או אדום
  • 5 כפות שמן זית
רשימת החומרים: עגבניות, פטרוזיליה, שמן זית, חומץ, מלח, פלפל

שנתחיל? 30-40 דקות והמנה מוכנה.

  • נחמם תנור ל-250 מעלות.
  • נקצוץ דק את הפרוזיליה.
הפטרוזיליה קצוצה…
  • בקערית נשים את החומץ, הפטרוזיליה, כחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, 3 כפות שמן זית ונערבב היטב.
כל חומרי המשרה מעורבבים…
  • נחצה את העגבניות לאורכן.
חוצים את העגבניות…
הנה, העגבניות מוכנות לבישול…
  • נחמם מחבת לחום גבוה במשך מספר דקות. המחבת צריכה להיות חמה ביותר בכדי לצרוב היטב את העגבניות.
  • במחבת החמה נשים 2 כפות שמן זית ואז את העגבניות על צידן החתוך.
2 כפות שמן במחבת חמה מאוד…
מתחילים לצרוב את העגבניות…
  • לאחר 2-3 דקות נרים את העגבניות ונראה אם יש סימני צריבה. אם אין עדיין אז מחכים עוד 2-3 דקות.
מתחילים לצרוב את העגבניות…
זה הצבע שצריך לקבל…
  • מעבירים את העגבניות ישר לתבנית אפייה כאשר צידן החתוך יהיה עכשיו כלפי מעלה.
  • בעזרת כפית נפזר את המשרה עם הפטרוזיליה על העגבניות.
מפזרים את המשרה על העגבניות…
הנה ככה…
  • נכניס את תבנית האפייה לתנור ל-20 דקות לערך. העגבניות צריכות להתרכך מעט וזהו. אין צורך שהעגבניות יאבדו את צורתן, פשוט שיתרככו מעט.
ככה העגבניות אמורות להתקבל בצאתן מהתנור – הן מרוככות…
  • נוציא מהתנור ונגיש חם או קר.
מתקררות לרגע…
ככה אני אוהב להגיש את העגבניות…
ביס טעים…
ומאוד עסיסי…

אהבתם את העגבניות? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.