חזה עוף מנצח וכריך חזה עוף מושלם

אין מה לעשות וחייבים להודות: בארצינו הקטנטונת עוף זה פתרון למנת חלבון בכל ארוחה. אפשר בקר או דגים או בעלי חיים אחרים (יצא לי חרוז… 🙂 ) אבל עוף זה הכי זמין וזול.

אפשר לעשות משהו עם עוף שלם, כרעיים, ירכיים פרגיות, חזה וגם חלקי פנים כמו כבד, לבבות, טחול ויתר החלקים.

אני לרוב אוהב להכין חזה עוף ופרגיות. שני נתחים זמינים שמאפשרים שלל מנות.

מחזה עוף אפשר כמובן להכין שניצל אבל לפעמים אני רוצה משהו אחר.

עם השנים פיתחתי מתכון לחזה עוף משגע. המתכון הזה כל כך משגע שחברים של הילדים אכלו אותו ואמרו שמעולם לא טעמו כזו מנה טעימה. הם טרפו את חזה העוף עד הפירור האחרון והתענגו עליו.

לא רק שזה מתכון טעים אלא גם דל קלוריות וקל להכנה. רק מה, הוא מצריך מכתש ועלי. אני ממליץ לכל אחד לרכוש מכתש ועלי בסכום של כמה עשרות שקלים או קצת מעל מאה שקל. זה פותח אפשרויות במטבח והופך אתכם ל"בשלנים של הביוקר" בעיני מי שרואה אתכם עובדים איתו.

מנת חזה העוף הזו היא דוגמה למתכון שאין בו מרכיבים עתירי קלוריות ובכל זאת הוא טעים מאוד בגלל עושר הטעמים מהתיבלון.

אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ- 10 (או קצת יותר) חתיכות של חזה עוף טעים ועסיסי?

  • 1 קילוגרם חזה עוף משוטח לשניצלים
  • כמה גבעולי פטרוזיליה
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית זרעי כמון
  • חתיכה של שורש כורכום יבש (מחנות תבלינים ולא מהירקן)
  • מלח
  • כחצי כפית פלפל
  • 3 שיני שום
  • כרבע כוס שמן זית ועוד שתי כפות לטיגון
רשימת החומרים: חזה עוף, זרעי כוסברה, זרעי כמון, כורכום, שיני שום, מלח, פלפל, שמן זית, פטרוזיליה
כך נראים המכתש ועלי אשר נחוצים להכנת המתכון. אני נוהג לשים אותם על מגבת בכדי שהדפיקות לא ישברו את משטח השיש שעליו אני עובד…

שנתחיל? מתכון קל ביותר – תוך רבע שעה ויש לכם את זה מוכן!

  • נקצוץ דק את הפטרוזיליה.
  • על מחבת יבשה נשים את זרעי הכוסברה, זרעי הכמון וחתיכת שורש הכורכום ונדליק את האש.
זרעי הכוסברה, זרעי הכמון והכורכום על מחבת יבשה…מדליקים את האש ומחכים שהם יתחילו להפיץ ריח…
  • לאחר כמספר דקות נתחיל להריח את הזרעים וזה הזמן לשפוך את תכולת המחבת למכתש. יש להזהר לא לחמם את הזרעים יתר על המידה ולשרוף אותם. אנו מעוניינים רק "לפתוח" את הטעמים.
  • נוסיף לתוך המכתש 3 שיני שום קלופות, כחצי כפית מלח וכחצי כפית פלפל.
תכולת המחבת וגם המלח, הפלפל ושיני השום בתוך המכתש…עוד רגע כותשים הכל למשחה גסה…
  • אני ממליץ להניח מגבת מקופלת תחת המכתש בכדי שהדפיקות שלו לא יגרמו לנזק למשטח שעליו הוא עומד.
  • נתחיל לכתוש את התבלינים. יש לשים יד ולכסות את פתח המכתש בכדי שהתבלינים לא יעופו לכל עבר.
מתחילים לכתוש את התבלינים…
זה מה שמתקבל לאחר דקה או שתיים של כתישה…
  • את תכולת המכתש נעביר לקערה אחרת שיכולה להכיל את חזה העוף ונוסיף את שמן הזית (מלבד שתי הכפות שישמשו לטיגון) ואת הפטרוזיליה.
תכולת המכתש בקערה אחרת יחד עם הפטרוזיליה ושמן הזית
  • נערבב הכל יחד בעזרת מזלג או כף.
ונערבב הכל יחד…
  • נוסיף את חזות העוף ונערבב אותם בתערובת התבלינים כך שיצופו מכל צדדיהם.
נוסיף לקערה את חזות העוף…
ונערבב היטב לציפוי של כל החזות בתערובת…
  • נחמם מחבת רחבה לחום גבוה ונוסיף כ-2 כפות של שמן זית.
השמן במחבת והמחבת לוהטת…
  • נתחיל לצלות את חזות העוף. רצוי לא יותר מ-3-4 חזות עוף בכל סבב.
  • לאחר כשתי דקות נבדוק שחזה העוף קיבל צבע יפה ונהפוך אותו.
  • נצלה את הצד השני של חזות העוף גם עד לקבלת צבע. אם חזות העוף עבים אז כדאי לקחת חזה עוף אחד, לעשות לו חתך במרכזו ולראות שאין בו חלק לא מוכן. אם חזות העוף דקים אז שתי דקות מכל צד זה מספיק.
צולים צד אחד כשתי דקות על חום גבוה…
ולאחר שחזות העוף קיבלו צבע הופכים אותם…
  • מוציאים מהמחבת לצלחת נקייה וממשיכים ככה עם יתר חזות העוף.
  • אפשר להגיש את חזות העוף ככה לשולחן ואפשר גם להגיש בתוך חלה או לחמניה כמו שאדגים כאן:
  • את החלה או הלחמניה חוצים ומניחים על המחבת החמה שבה טוגנו חזות העוף.
  • המטרה היא לקבל צבע שחום בקצוות. זה יכול לקחת כמה דקות. מדי פעם מרימים ובודקים אם התקבל צבע. כאשר יש צבע יפה הופכים את החלה או הלחמניה וממשיכים לקלות גם בצד השני.
מניחים את החלה על הצד החתוך באותה מחבת שבה טוגנו חזות העוף…
זה הצבע שאנחנו רוצים לקבל…
  • ניקח את החלה או הלחמניה החמה והקלוייה, נמרח עליה מיונז או חרדל או טחינה, 2-3 חתיכות חזה עוף, פרוסות של עגבניה וזהו! לא צריך יתר מזה!
  • נגיש לשולחן ונהנה מהמחמאות…
כריך מהמם…
תיכף מגיש אותו…

אהבתם את חזה העוף והכריך? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה