
ערק וכוסברה הם טעמים ש-או שאתה אוהב אותם או שאתה שונא אותם. אין באמצע!
בילדותי לא סבלתי את שניהם. האמת היא שלא נחשפתי לכוסברה יותר מדי. בבית הורי כוסברה לא הייתה נכנסת כי הורי לא אהבו את הירק הזה או שלא היו מורגלים לטעם שלו. ערק היה רחוק ממני ולא הבנתי את עושר הטעמים שלו ומי בכלל שותה את הדבר המוזר הזה…
ואז, לפני כ-10 שנים פחות או יותר הלכתי לארוחת בוקר במקום נחשב בתל אביב ויחד עם המנה הוצע לי קוקטייל של ערק עם אשכולית אדומה ונענע. זרמתי עם ההצעה ונפתחו לי העיניים. האוכל עם הנוף עם האווירה עם המוזיקה ועם הערק עשו לי את זה ומאז אני חובב ערק.
בביקורי בצרפת אני מקפיד להזמין פסטיס (שזה משקה האניס של הצרפתים – דומה לערק) בכל ארוחת צהריים. זה כל כך כייפי וטעים ופותח את התיאבון (לא שחסר… 🙂 ). הפסטיס מוגש עם כוסית מים קרים וקערית קרח. זה ממש כייף לערבב ולהתעסק עם המשקה הזה לכל אורך הארוחה.
לכוסברה התוודעתי בשנים האחרונות. אני חושב שבילדותי הכוסברה הייתה הרבה יותר חריפה, עזת טעם ואגרסיבית למי שאינו מורגל. כיום הכוסברה הרבה יותר עדינה ונעימה ולכן מתאימה להרבה יותר אנשים.
לפני מספר שנים נתקלתי במתכון של שיפודי פרגית בערק. אינני זוכר איפה או מתי אבל לא נרגעתי עד ששחזרתי את המתכון ההוא ונדהמתי לגלות שהערק מרכך את הבשר ונותן לו טעם אניסי מרומז מאוד ולא תוקפני.
עם השנים שכללתי את המתכון והפכתי אותו לפשוט להכנה ומיוחד באותה מידה.
המתכון הזה מתאים לאירוע של על האש כאשר רוצים להכין משהו מיוחד שונה מהרפרטואר המוכר של פרגיות במשרה של שמן זית וכמון או שמן זית ופפריקה.
ההכנה ממש ממש פשוטה – 10 דקות ויש לנו בשר במישרה. אחר כך משפדים אותו וצולים במחבת או על הגריל.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הז שתיתן לנו כ-20 שיפודים קטנים או 10-15 שיפודים גדולים?
- 1 קילוגרם פרגיות עוף
- צרור קטן של פטרוזיליה
- צרור קטן של כוסברה
- 3-4 גבעולים של בצל ירוק
- מלח לפי הטעם
- כרבע כפית פלפל
- 5 כפות שמן זית
- 5 כפות ערק
- שיפודי עץ או מתכת

שנתחיל? 10 דקות הכנה ויש לנו בשר במישרה שלאחר מכן נשפד וניצלה.
- נסיר את גבעולי הפטרוזיליה והכוסברה. אין צורך להפריד לעלים אך יש צורך להפטר מקצוות הגבעולים שהם יותר קשים וסיביים.

- נכניס למעבד המזון את שמן הזית, הערק, כפית מלח, פלפל, וכל עשבי התיבול ללא הגיבעולים ונעבד למחית.



- את חתיכות הפרגית נחתוך ל-3 חלקים שווים לרוחב ולאחר מכן כל חלק כזה נחתוך ל-2-3 “קוביות” בהתאם לגודל שבא לנו לשים על השיפוד.


- נשים בקערה את חתיכות הפרגית ונערבב עם המשרה הירוק.


- נכסה את הקערה ונניח במקרר בין 10 דקות ל-24 שעות.
- לפני הצלייה נשפד את חתיכות הפרגית. כאן בתמונות אני משפד על שיפודי עץ קטנים שיתאימו למחבת. אפשר גם לשפד על שיפודי עץ גדולים או שיפודי מתכת.



- נצלה את הבשר במחבת או על גריל כרצוננו. תחילה על צד אחד לפחות כ-2 דקות ולאחר שהשיפודים קיבלו צבע נהפוך אותם ונצלה על צד שני.


- אפשר להגיש בכל צורה שנראית לנו. כאן הגשתי על מצע של אורז לבן ועגבניות.



אהבתם את השיפודים? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!