פלפל חריף ממולא טבעוני

אני אוהב חריף. אוהב להתנסות בכל מיני דברים עם חריף. לא רק סחוג או פלפל חריף טרי אלא כל מיני מנות חריפות.

במשך השנים ניסיתי כל מיני מתכונים של פלפל חריף ממולא. עם אורז או עם אורז ובשר או רק בשר. כל אלו נותנים תוצאה טובה אבל לא טובה כמו המלית הזו שאציע כאן שהיא טבעונית וצמחונית.

אני מכין את המנה הזו מדי פעם אבל מכין אותה ברגשות מעורבים. מצד אחד מאוד אוהב את המנה ואת הטעם שהיא נותנת אך מצד שני זו מנה שלא מתאימה לכל קהל. הילדים שלי לדוגמה לא אוכלים אותה – הם לא אוהבים חריף. גם מרבית האורחים שלי לא נוגעים בחריף (כך יצא) ולכן זו מנה שמתאימה רק לאורחים מסויימים ועבורי כמובן…

אבל (ויש אבל… 🙂 ) מי שכן אוהב חריף לא יוכל להפסיק לאכול מהפלפלים האלו. זו פשוט התמכרות ולא משנה מה נניח ליד זה על השולחן היד תמיד תגיע לתבנית הפלפלים הזו לפני הכל.

הכנת המנה די פשוטה. יש לה שני שלבים: שלב הכנת המלית ושלב האפייה בתנור. את השלב הראשון אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה ואת השלב השני אני מעדיף להכין כשעתיים לפני ההכנה או קצת יותר מכך.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-8 פלפלים חריפים ממולאים?

  • 8 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים ישרים ככל האפשר (עדיף כאלו לא מעוגלים)
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 12 זיתים שחורים מצומקים או סוג אחר
  • 3 כפות שמן זית
  • 30 גרם פירורי לחם יפניים – פאנקו
  • צרור קטן פטרוזיליה
  • צרור קטן נענע
  • 1 כף צלפים במלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הצורך
רשימת החומרים: פלפלים חריפים, בצל, שום, זיתים, שמן זית, פירורי לחם יפניים (פאנקו), פטרוזיליה, נענע, צלפים, מלח, פלפל

שנתחיל? כאמור למתכון שני שלבים כאשר בשלב הראשון מכינים את המלית וממלאים את הפלפלים ובשלב השני אופים אותם (בסמוך להגשה).

  • קוצצים דק את הבצל.
הבצל קצוץ דק…
  • קוצצים דק את עשבי התיבול.
  • קוצצים את השום.
השום קצוץ …
  • מגלענים את הזיתים וקוצצים דק.
  • את הצלפים שוטפים במים ומסננים. המטרה היא להפטר מעודפי המלח. לאחר מכן קוצצים אותם.
הצלפים כפי שהגיעו בצנצנת (מכוסים מלח)…
שוטפים אותם…
וקוצצים…
  • נתחיל לטגן את הבצל, השום והזיתים בחצי מכמות שמן הזית. מטגנים בחום לא גבוה כ-5-6 דקות עד לריכוך הבצל.
מתחילים לטגן בשמן הזית את הבצל, השום והזיתים…
לאט לאט כל התערובת מקבלת את גוון הזיתים…
והבצל מתרכך…
  • מסירים מהאש ומוסיפים פאנקו, עשבי תיבול, צלפים ופלפל ומערבבים. מתקנים תיבול עם מלח.
מוסיפים את הפאנקו, הצלפים, הפלפל ועשבי התיבול
ומערבבים…
  • נחכה שהמלית תתקרר קצת בכדי שיהיה לנו נוח לעבוד איתה.
  • בעזרת סכין קטנה נעשה חתך לכל אורכו של הפלפל החריף. זהירות שהסכין לא תגיע לצידו השני של הפלפל ובעצם תחצה אותו לשניים – זו לא הכוונה.
  • אם רוצים למתן את החריפות אז בעזרת אצבע נסיר חלק מהגרעינים והסחוסים שבתוך הפלפל (לא חובה).
  • נמלא את הפלפל בזהירות (שלא ישבר) במלית.
הפלפלים מוכנים לעבודה…
עושים חתך לכל אורך הפלפל…זהירות שהסכין לא תגיע לצידו השני של הפלפל…
פותחים בעזרת הידיים…
אפשר להסיר את הגרעינים בתוך הפלפל אבל לא חייבים…
וממלאים בתערובת שהכנו…
הנה כך…
  • מסדרים את הפלפלים בתבנית משומנת או על נייר אפייה.
מסדרים את הפלפלים בתבנית משומנת…
  • ומורחים אותם בשארית שמן הזית…
מורחים את הפלפלים בשמן הזית…
  • עד לכאן אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה. את שלב האפייה אני ממליץ לעשות סמוך יותר להגשה אבל זו לא חובה. אפשרי בהחלט להכין מוקדם יותר להגשה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • כאשר התנור חם נכניס את תבנית הפלפלים.
  • נבדוק אם הם קיבלו צבע לאחר כ- 35 דקות. אם לא אז נחכה עוד 10-20 דקות לקבלת צבע וריכוך הפלפלים.
  • נוציא מהתנור ונגיש חם או קר.
ככה הם צריכים להיראות ביציאה מהתנור…
זה טעים כמו שזה נראה…
מגיש לשולחן…
המלית שחומה וטעימה!…
ביס חריףףףף…
אי אפשר להפסיק לאכול…

אהבתם את זה? אולי בא לכם גם גזר אפוי ליד? או אורז ארומטי כתוספת שנייה?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “פלפל חריף ממולא טבעוני

    1. היי נטע,
      תודה רבה לך!
      האמת שלא ניסיתי להחליף את הפאנקו אך תחשבי עליו בתור משהו שתורם ליציבות של הבלילה ולא לטעם. אפשר לנסות ללא הפאנקו כלל. מעריך שזה יצא בסדר אך לא ניסיתי בעצמי.

      משה

השאר תגובה