תפוח אדמה עם פטנט – הכי קראנצי שיש

במשך שנים הייתי מכין תפוח אדמה אפוי עם שום וג'ינג'ר ובטוח שזה הטוב ביותר שאפשר להגיע אליו עם תפוח אדמה ובאמצעים פשוטים.

האמת היא שאי אפשר להתעלות בהרבה על המתכון ההוא, מתכון מושלם וטעים מאוד במינימום השקעה.

ואז נתקלתי במתכון של תפוח אדמה עם סודה לשתיה. זהו מתכון גם פשוט עם פטנט של הוספת סודה לשתיה למי בישול תפוח האדמה.

מה מוסיפה לנו הסודה לשתיה ומה פתאום סודה לשתיה?

אז ככה: הוספת סודה לשתיה בכמות מועטה למי הבישול של תפוח האדמה גורמת ל"פציעת" מעטפת תפוח האדמה שנעשית מחוספסת מאוד. לאחר סיום הבישול במים שמים את תפוח האדמה הזה שהקליפה שלו פצועה בתנור ואופים אותו. מה שנקבל זה קליפה מחוספסת, פציחה, טעימה בטירוף, ממש תענוג.

תמיד כשהכנתי את המתכון הזה והכל התחסל תוך דקות, ממש דקות מעטות. תחשבו על פוטטוס של מקדונלד, זה הכוון!

המתכון הזה יכול להתאים ליום יום ויכול להתאים לאירוח חגיגי, מבטיח שיאהבו אותו.

?אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתספיק ל- 5-8 אנשים

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים
  • כפית סודה לשתיה
  • 3-4 שיני שום
  • מלח
  • ענף רוזמרין או תימין או מרווה או גם וגם (לא חובה)
  • כחצי כוס שמן זית
רשימת החומרים: תפוחי אדמה, סודה לשתיה, שום, שמן זית, מלח, רוזמרין, מרווה

המתכון ממש פשוט אך דורש שני שלבים:

שלב ראשון הוא בישול תפוחי האדמה במים עם סודה לשתיה. זה ושלב שאפשר להכין מספר שעות לפני הארוחה. שלב שני אפיית תפוחי האדמה. אני מעדיף לעשות שלב זה בשעתיים שקודמות לארוחה אך אפשר גם לפני כן ורק לחמם את תפוחי האדמה.

  • נתחיל משלב ראשון – בישול תפוחי האדמה:
  • אין צורך לקלוף את תפוחי האדמה. נחתוך אותם לחתיכות כרצוננו, כאן בצילומים חתכתי לקוביות של 3 סנטימטר בערך. אפשר גם קצת גדול יותר או קטן יותר או פלחים כמו של תפוז לדוגמא.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של 3 סנטימטר בערך
הנה ככה…
  • נקלוף ונפרוס את השום.
  • נשים את שמן הזית, המרווה, הרוזמרין והשום במחבת ונחמם על אש קטנה 2-3 דקות עד שמתחיל להתקבל ריח של השום והעשבים ויש בועות של שמן מסביבם. נכבה את האש. צריך להזהר שהשום לא ישרף כי אז טעמו הופך מריר.
השום, המרווה, הרוזמרין ושמן הזית מתבשלים להם…
מתחילות להופיע בועות של שמן…
זהו, זה מוכן…מכבים את הגז…
  • מסננים את השמן לקערה אחרת. את השום ועשבי התיבול זורקים.
מסננים את השמן…עכשיו יש לנו שמן מתובל…
  • מתחילים לבשל את קוביות תפוחי האדמה ב-2-3 ליטר מים, כפית סודה לשתיה וכף מלח. המטרה היא שתפוחי האדמה יתרככו מעט וקליפתם תיסדק אך עדיין לא יהיו מוכנים. נבדוק שתפוחי האדמה הגיעו לשלב זה על ידי החדרת סכין. הסכין אמור לחדור את תפוח האדמה אך לא בקלות יתרה. בהערכה גסה אפשר לומר שזה יקרה לאחר כ-10 דקות רתיחה.
מתחילים לבשל את תפוחי האדמה במים, מלח וסודה לשתיה…
הסודה לשתיה גורמת לתסיסה…
  • כאשר תפוחי האדמה מוכנים מסננים אותם מהמים.
לאחר שתפוחי האדמה מוכנים מסננים אותם ורואים שהם סדוקים בגלל הבישול עם הסודה לשתיה (הם עדיין קשים למאכל אך מספיק מוכנים בכדי להוציא אותם מהמים)
  • לאחר סינון תפוחי האדמה נשים אותם בקערה ונערבב אותם עם שמן הזית המתובל שהכנו. נוסיף גם כפית וחצי מלח או לפי הטעם.
מוסיפים לתפוחי האדמה את שמן הזית המתובל שהכנו בשלב קודם ומלח…
  • נערבב את תפוחי האדמה היטב. הם יתקבלו מכוסים בשכבה דקה של "פירה" וזה בדיוק מה שרצינו לקבל – זה בדיוק מה שיתן לנו את השכבה הקראנצ'ית.
לאחר הערבוב עם שמן הזית והמלח נראה כאילו תפוחי האדמה מכוסים "פירה" וזה מצויין…
  • נפזר את תפוחי האדמה בתבנית על נייר אפייה.
תפוחי האדמה עכשיו בתבנית ומוכנים לשלב שני – שלב האפייה…
  • עד כאן שלב ראשון שמכינים מוקדם יותר – אפשר אפילו כמה שעות לפני הארוחה.
  • שלב שני – אפיית תפוחי האדמה:
  • נחמם תנור ל-250 מעלות.
  • כאשר התנור חם נכניס את תבנית תפוחי האדמה.
  • נבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים לאחר כ-20 דקות. הם צריכים להיות שחומים יפה ורכים. אם אין להם צבע נחכה עוד מספר דקות.
  • כאשר תפוחי האדמה מוכנים נוציא אותם מהתנור ונגיש.
תפוחי האדמה מוכנים – שחומים ויפים…
הריח מטורף…
ככה אני אוהב להגיש…

ככה…
טועם לפני כולם…כי תיכף לא יהיה… 🙂
זה מעלף…

אהבתם את זה? אולי בא לכם גם גזר אפוי ליד? או אורז ארומטי כתוספת שנייה?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

6 תגובות בנושא “תפוח אדמה עם פטנט – הכי קראנצי שיש

השאר תגובה