פצפוצי אורז בשוקולד

להכין עוגות יכול להיות עסק מתסכל. קחו לדוגמא עוגת מוס. מדובר על תהליך של הכנת קרם, הקפאה, הכנת קרם נוסף, הקפאה ולפעמים עוד ועוד אלמנטים שלאחר כל אחד מהם יש הקפאה. במקפיא ביתי מדובר על תהליך שיכול לקחת מספר ימים. את העוגה הזו שלקח לנו להכין כל כך הרבה זמן יאכלו בשעה. כמו שאמרתי זה יכול להיות ממש מתסכל.

מצידו השני של המתרס קיימים קינוחים שממש מפליא כמה מעט עבודה נשקיע בהם וכמה הנאה הם יגרמו. עוגות ביסקוויטים, כדורי שוקולד, עוגות שוקולד בכלל וגם פיצפוצי אורז מצופים שוקולד. ההנאה מעוגות אלו קשורה כנראה לנוסטלגיה. מי לא אכל בילדותו דברים מתוקים כמו אלו?. אלו קינוחים שהיו נפוצים בהרבה בתים. ליתר דיוק זה כמעט כל מה שהיה קיים ונפוץ באותם ימים רחוקים בבתים רבים.

אני זוכר אם אימי מכינה תערובת של שוקולד מומס ופצפוצי שוקולד. איך שהייתי מריח את השוקולד מצידו השני של הבית הייתי בא לעזור לחלק את התערובת למנג’טים לבנים קטנים. תמיד הייתי לוקח מנג’ט כזה או שניים מלאים בשוקולד חמים מעורב עם פצפוצי האורז וטועם אותם כך ישר עוד לפני שעברו למקרר. ממש תענוג. ואחר כך, אחרי שהמנג’טים המלאים נכנסו למקרר הייתי בודק האם הם התקררו שוב ושוב. כל כמה דקות ניגש למקרר ולוקח אחד לבדיקה 🙂 . בסוף לא היו נשארים יותר מדי מנג’טים לשאר בני הבית ולאורחים אבל זה כבר סיפור אחר…

אז בקטע של נוסטלגיה רציתי להכין פצפוצי אורז כאלו בשוקולד אבל בצורה אחרת. לא שמנג’טים זה רע אבל סתם כך בא לי משהו שונה. לא ממש חשבתי שמישהו יתלהב מזה מלבדי. האמת שלא עשיתי קינוח כזה כבר שנים רבות ולא היה לי מושג אם ילדי יאהבו אותו. הכנתי את הקינוח ושמתי במקרר. הילדים שלא הכירו את זה עשו פרצוף של “מה זה בכלל הדבר הזה…”. לאחר קירור נתתי להם לטעום והם פשוט השתגעו מזה. היה להם כל כך טעים שלא הפסיקו לגשת למקרר ולקחת עוד מנה פעם אחרי פעם. הצלחה כזו לקינוח כל כך פשוט מזמן לא זכורה לי…

אז מה זה בעצם? מדובר על קינוח סופר פשוט של שוקולד מומס עם חמאה שמעורבב היטב עם פצפוצי אורז וזהו. לאחר מכן משטחים ושמים במקרר ולבסוף חותכים למלבנים בצורת חטיף אישי. ממש אפס עבודה והנאה מרובה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו? בכדי לקבל כ-20-30 חטיפים אישיים נזדקק לחומרים הבאים:

  • 225 גרם פצפוצי אורז (4 וחצי כוסות)
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 50 גרם חמאה
רשימת החומרים ממש צנועה: שוקולד, חמאה, פצפוצי אורז

שנתחיל? זה ממש קל ומהיר!

  • נשים את הפצפוצים בקערה גדולה.
  • נשים סיר קטן עם מים על האש ונביא את המים לרתיחה.
  • על הסיר נשים קערת מתכת או זכוכית ובתוכה השוקולד והחמאה. הקערה לא אמורה לגעת במים אלא להתחמם רק מהאדים של המים הרותחים.
  • השוקולד והחמאה יתחממו מהאדים וימסו. נערבב את השוקולד מדי פעם.
השוקולד והחמאה בקערה שיושבת על סיר עם מים חמים
האדים בסיר המים מתחילי להמיס את השוקולד והחמאה
זהו – השוקולד והחמאה נמסו והבלילה חלקה…
  • לאחר שכל השוקולד והחמאה נמסו ואין לנו שום גושים נשפוך את השוקולד לקערת הפצפוצים.
שופכים את השוקולד המומס לקערת הפצפוצים
  • נערבב את השוקולד והפצפוצים היטב כך שלא ישארו פצפוצים שלא מצופים בשוקולד. זה לוקח דקה או שתיים. בהתחלה נראה שכמות השוקולד לא מספיקה לצפות את כל הפצפוצים אך ככל שמערבבים זה מסתדר וכל הפצפוצים מצופים.
מתחילים לערבב – בהתחלה נראה שהשוקולד לא יספיק לנו בכדי לכסות את כל הפצפוצים…
אבל זה מסתדר…
ולבסוף כל הפצפוצים מצופים שוקולד…
  • נצפה בנייר אפייה את התחתית והצדדים של שתי תבניות מאורכות או שנשתמש בתבניות חד פעמיות מאורכות.
נכסה תבנית מאורכת (תבנית אינגליש-קייק) בנייר אפייה…
  • נחלק את הבלילה לשתי התבניות בצורה שווה פחות או יותר ונשטח בעזרת כף או כל כלי אחר.
חצי מהבלילה בכל תבנית…ואז משטחים…
  • בעזרת תחתית של תבנית אחת נלחץ וניישר את הבלילה של התבנית השנייה ולהיפך. התערובת צריכה להיות מהודקת היטב.
לוחצים עם תחתית של תבנית אחת על התכולה של התבנית השנייה. זה יישר לנו את הבלילה ויהדק אותה היטב…
הבלילה מיושרת ומהודקת…
  • נעביר למקרר לשעה שעתייים או לשעה ממקפיא.
  • נחלץ את התכולה של התבנית בעזרת משיכת נייר האפייה שמרפד אותה או בעזרת לחיצות על תחתית התבנית החד פעמית.
חילצנו את פצפוצי השוקולד מהתבנית בעזרת משיכת קצוות נייר האפייה…
  • נחתוך לחתיכות בעובי של שני סנטימטר בערך או לפי העדפה אישית. הסכין חייב להיות חד בכדי שהחתיכות יצאו ישרות ככל האפשר. בכל מקרה זה נוטה להשבר אז לא לקחת את זה קשה – זה יהיה טעים בכל מקרה.
חותכים לפרוסות של שני סנטימטר בערך בעזרת סכין חדה…
  • מאחסנים במקרר בקופסה אטומה שאליה ניגשים מדי פעם ובודקים מה קורה איתה… 🙂 .
ככה זה נראה
אפשר גם להגיש את זה בצורה מהודרת ואפשר פשוט לקחת מהקופסא ולאכול להנאתנו…
הגשה מהודרת…
זה טעיםםםםםם…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.

אהבתם את הקינוח הפשוט הזה? אולי תרצו להכין גם מוס שוקולד של פעם ליד או מרנג?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה