שניצל דג כמו במסעדות

יש לי כל מיני מתכונים שלא ברור לי מאיפה הם או איך הגעתי אליהם.

הנה דוגמה:

זה התחיל ממתכון בסיסי של טמפורה. מה זו בעצם טמפורה? מדובר על תערבת קמחים מיוחדת שיוצרים ממנה בלילה עם מים קרים, טובלים בה מה שרוצים ואז מטגנים בטיגון עמוק. זה יוצר לנו מעטפת קשיחה וקריספית שמתפצפצת בפה. ממש טעים.

מצד שני יש לנו ציפוי רגיל של שניצל שמורכב מקמח, ביצה ופירורי לחם. את הבלילה הזו מטגנים בטיגון עמוק או בטיגון שאינו עמוק.

יום אחד חשבתי על בלילת הטמפורה ושאלתי את עצמי מה יקרה אם על הבלילה נדביק פירורי לחם או פירורי פאנקו שהם פירורי לחם קריספיים יפניים. מיד ניסיתי את זה ומה שקיבלתי היה מהמם. מדובר על ציפוי קראנצי, קשיח, מתפצפץ בפה, טעים ויפה. ממש ציפוי מושלם.

הציפוי הזה לא מצריך בכלל ביצים והוא נדבק לשניצל או למה שהוא מצפה בצורה מושלמת.

אבל מה, זהו ציפוי כל כך קשיח שהילדים שלי צוחקים ואומרים שאפשר לדפוק איתו מסמרים בקירות. כל המשפחה צוחקת על השניצלים של אבא אבל צוחקים וצוחקים ורגע אחרי זה בולעים אותם בלי להסס. זה פשוט ממכר ברמות על.

אז כמובן שאפשר להכין כך שניצלים אבל למה לא פילה של דג? ברור שאפשר אבל הפילה צריך להיות פילה של דג לא עבה כי הוא צריך להתבשל היטב בזמן שהציפוי מקבל את הטיגון. אם זה יהיה פילה עבה מדי אז הוא לא יתבשל מספיק או לחילופין הוא יתבשל אך הציפוי ישרף.

מצאתי שפילה אידאלי עבור סוג ציפוי כזה הוא פילה אמנון. כזה פילה שנמכר בחבילות ואקום בודדות. ממש מושלם מבחינת זמינות. ארוחת צהריים מושלמת ומהירה לילדים…

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו 10 שניצלים מהממים של דג?

  • 5 דגי אמנון קפואים בוואקום (או פילה אמנון טריים)
  • חבילה של 200 גרם פירורי לחם יפניים – פאנקו
  • חבילה של קמח טמפורה
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון עמוק
חומרים: פילה אמנון קפוא, שמן לטיגון עמוק, מלח, פלפל, קמח טמפורה, פאנקו

שנתחיל? מתכון לא מורכב והתוצאה מהממת – אין ילד שלא יאהב!

  • נפשיר את הדגים הקפואים או שניקח פילטים טריים של דג אמנון.
  • ננגב אותם מנוזלים.
  • נחצה כל דג לשניים לאורך.
חוצים כל דג לשניים לאורך
  • נשים את חצאי הדגים במסננת להסרת עודפי נוזלים עד שנסיים להכין את כל יתר המרכיבים.
חצאי הדגים במסננת – אם נשארו עדיין עודפי נוזלים הם ניגרים עכשיו…
  • בקערה נשים כוס קמח טמפורה, חצי כפית מלח וחצי עד כפית שלמה של מלח.
קמח טמפורה, מלח ופלפל בקערה
  • נוסיף בהדרגה מים קרים לקערה עד שתתקבל לנו בלילה דומה בסמיכותה לבלילת פנקייק. למניעת גושי קמח עדיף להשתמש במטרפה אך לא חובה. פשוט יש להמנע מגושי קמח.
מוסיפים מים קרים אט-אט עד אשר נוצרת לנו בלילה בסמיכות של בלילת פנקייק
  • בקערה נפרדת נשים כמות נכבדה (לפחות שתי כוסות) של פירורי פאנקו. אפשר גם להחליף את פירורי הפאנקו בפירורי לחם או תערובת של פאנקו ופירורי לחם.
פירורי הפאנקו בקערה…
  • נחמם סיר עם שמן לטיגון עמוק.
השמן מתחמם לו, הפאנקו מוכן ובלילת הטמפורה מוכנה…
  • עכשיו מתחילה העבודה…יד אחת תהיה אחראית על הבלילה הרטובה ויד שנייה על הפירורים היבשים. נטבול דג בבלילת הטמפורה וזרוק אותו על פירורי הפאנקו. את כל זה נעשה ביד אחת.
טובלים את הדג בבלילת הטמפורה…
וזורקים אותו על הפאנקו…
  • ביד השניה ניקח מפירורי הפאנקו ונזרוק אותם על הדג. אנו רוצים בעצם שהיד כמעט ולא תתלכלך או תירטב מבלילת הטמפורה. היד הזו צריכה להישאר יבשה לצורך טיפול בדג שנמצא בקערת הפאנקו. אז זרקנו קצת מפירורי הפאנקו על הדג ועכשיו נלחץ על פירורי הפאנקו ועל הדג להצמדת הפירורים. הלחיצה תיתן לנו ציפוי אחיד מאוד לדג. ציפוי עבה שיגרום לנו למעטה קראנצ'י וטעים מאוד.
ביד השניה (היבשה) ניקח מפירורי הפאנקו ונזרוק אותם על הדג. בעצם נכסה את הדג…
ונהדק את פירורי הפאנקו על הדג…
נקבל דג מצופה היטב בפירורי פאנקו…
  • את הדג המצופה נעביר למגש ונמשיך כך עם יתר הדגים.
הדג הראשון על מגש…
עשינו כך עם יתר הדגים…
  • כאשר השמן התחמם לנו היטב. נכניס את הדג הראשון ונראה שהשמן סביב הדג מבעבע. הוא לא צריך לבעבע בפראות אלא ביעבוע איטי.
  • צריך לקחת לדג בסביביות 3-5 דקות עד שיקבל צבע יפה ואז נוציא אותו. אפשר לטגן ביחד 2-4 דגים מומלץ לא יותר מזה כי אז טמפרטורת השמן תרד והדג יהיה ספוג שמן שזה פחות טוב.
נכניס את הדג לשמן…
ואחרי משהו כמו 3 דקות נוציא אותו…הוא צריך להיות זהוב וקראנצ'י…
  • נעביר את הדגים המוכנים למסננת להגרת עודפי שמן או לנייר סופג.
  • נגיש לילדים (וגם למבוגרים 🙂 ) מייד ואפשר לחכות ולהגיש קר. זה טעים בכל מצב.
הדגים מוכנים…
שימו לב איך הם עומדים ולא מתקפלים להם…הם ממש קשיחים…
יאמייי…
בא לי אחד…
מרקם פנימי מושלם של פלייקים…

זהו, סיימנו. ממש קלי קלות וטעם משגע. ממליץ לנסות.

כמובן שאפשר ואף רצוי להכין שניצל עוף באותה דרך.

אהבתם את השניצל דג? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.