
תמיד אני שמח להגיש דג לילדי ולאורחים שמגיעים לארוחה. זה בריא, טעים וקליל. יש בזה משהו חגיגי אפילו אם אני מגיש את זה ביום חול.
בילדותי אני זוכר שהייתי הולך עם אימי לחנות הדגים ושם הייתה בריכה עם קרפיונים שוחים. ממש שוחים וקופצים להם במים. אין ילד שלא היה מתפעל מהבריכה הזו. אימי הייתה בוחרת דג והמוכר היה שולה אותו מהמים ואורז לה אותו. אני לא זוכר אם הדג היה עוד חי בשלב שהיינו לוקחים אותו הביתה. אין לי את הזיכרונות של דגים שוחים באמבטיה בבית כמו שיש לאחרים. מעניין.
כיום בריכות הדגים הללו אסורות על ידי משרד הבריאות (עד כמה שאני יודע) ולכן לא באמת רואים דגים חיים בחנויות הדגים. מה שכן, רואים דגים מונחים על קרח. מי יודע מה עבר עליהם עד שהגיעו לשבת על הקרח בחנות. נוסף על כך יש את הדגים הקפואים. לעתים הם פתרון נוח, זול וזמין לארוחת דגים. מאוד נוח לי לקנות את דגי האמנון שיש במקררי הקפואים. אלו פילטים של אמנון ארוזים בוואקום אחד-אחד. הם זולים, טעימים ומאוד בשרניים.
מתוך רצון לקחת דג כל כך זול, טעים וזמין ולהפוך אותו למנה חגיגית החלטתי לעשות לו מעטפת שתתחבר למזרח תיכון, מעטפת של שערות קדאיף. זוהי מנה שתסחט קריאות התפעלות מכל אחד. מנה סופר חגיגית וסופר טעימה אשר דורשת מעט מאוד עבודה.
למתכון שני שלבים קצרים. שלב ראשון נטגן קלות את הדגים ונסיר מהם את העור. בשלב שני נעטוף את הדגים בשערות הקדאיף ונאפה בתנור. לצד המאפה אני מציע טחינה ירוקה בעשבי תיבול (אשר יכולה לעמוד גם בזכות עצמה בכל ארוחה אחרת).
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו 10 מנות דג יפות?
- 5 דגי אמנון קפואים בוואקום
- חבילת שערות קדאיף של 500-600 גרם
- חצי כוס שמן זית ועוד קצת לטיגון לפי הצורך
- מלח לפי הטעם
- חצי כפית פלפל שחור

להכנת טחינה ירוקה שתלווה את המנה (אבל לא חייבים):
- 1 כוס טחינה גולמית
- 4 שיני שום
- צרור פטרוזיליה
- מלח לפי הטעם
- מים קרים
שנתחיל? המתכון הזה ממש קל להכנה והתוצאה מהממת.
- נוציא את הדגים משקיות הוואקום ונשטוף אותם. נניח במסננת.
- נחצה כל דג לשניים לאורך.


- נספוג את עודפי הנוזלים מהדגים בעזרת נייר סופג.


- נחמם מחבת לחום גבוה למשך מספר דקות.
- נשים מעט שמן זית במחבת ונניח בו כמה מהדגים כאשר צד העור נוגע במחבת. לא להעמיס את המחבת יותר מדי, 2-4 חתיכות דג בכל פעם זה מצוין.

- נשתדל להצמיד את הדגים למחבת בעזרת מרית או כל כלי אחר. לדגים יש נטייה להתקפל ואז לא כל שטח הפנים שלהם נצרב.

- לאחר כדקה שתיים נהפוך את הדגים ונצרוב עוד כדקה מצד שני. נסיר מהמחבת ונניח בצד. נמשיך באותה צורה לצרוב את יתר הדגים. אין צורך שהדגים יהיו מבושלים לגמרי – צריבה קלה בלבד תעשה את העבודה. הדגים ימשיכו להתבשל בתנור.


- לאחר שהדגים נחו להם מהצריבה ניקח כל דג ונסיר ממנו את העור. העור אמור להתקלף ממש בקלות לאחר הצריבה שהדג קיבל. נעשה את הפעולה בזהירות בכדי לא לפרק את הדג. פשוט נתפוס את העור מצד אחד ונמשוך בזהירות.


- נמליח ונפלפל את הדגים.
- בינתיים הדגים מתקררים לנו ונעבור לטפל בשערות הקדאיף:
- נשים את חצי כוס שמן הזית בקערה גדולה ונכניס לקערה את שערות הקדאיף. נתחיל לפורר את השערות ולמרוח אותן בשמן הזית בעזרת הידיים. חשוב שלא יישארו שערות קדאיף דבוקות אחת לשנייה.




- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- ניקח חתיכת נייר אפייה ונניח עליו משהו כמו עשירית משערות הקדאיף. נעצב את השערות למלבן בעובי שווה פחות או יותר. אלו השערות שיצפו דג אחד.
- נניח את הדג במרכז המלבן ונעטוף אותו בשערות קדאיף על ידי הרמת נייר האפייה משני הצדדים. נייר האפייה פשוט עוזר לנו לערום את הקדאיף על הדג. אם נותרו לנו קצוות של שערות קדאיף משני צידי הדג נחתוך אותן.






- ניקח את נייר האפייה עם הדג עליו ונעביר אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

- נעשה את אותה פעולה על כל הדגים ונסדר אותם יפה בתבנית האפייה.

- נזרה בזהירות מעט שמן זית על כל דג עטוף בשערות בעזרת מברשת או ישר מבקבוק שמן הזית. חשוב לא לגעת עם המברשת ממש בשערות הקדאיף כי זה יכול לקלקל את כל הסידור היפה שעשינו.

- נכניס את הדגים לתנור החם ונאפה כ-10 דקות. שערות הקדאיף צריכות לקבל השחמה קלה (אבל לא יותר מדי). אם לאחר כ-10 דקות שערות הקדאיף לא קיבלו עדיין צבע אז ממשיכים לאפות בזהירות עד לקבלת הזהבה.



- בינתיים נכין טחינה ירוקה: בקערת מעבד המזון נשים צרור פטרוזיליה, 4 שיני שום וחצי כוס מים קרים.

- מפעילים את מעבד המזון וכותשים למחית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים כוס טחינה גולמית, מיץ מ-2 לימונים (אפשר גם פחות) ומלח לפי הטעם.
- מתחילים להוסיף מים קרים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- זהו – הכל מוכן להגשה: מניחים את הדג בצלחת הגשה על גבי כף טחינה.







זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.
אהבתם את הדג? אולי תרצו חלות קטנות ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!